Ook in 2020 is het mogelijk om subsidie of financiering te regelen voor de aanschaf van zonnepanelen. Hiervoor zijn verschillende aantrekkelijke mogelijkheden.

Subsidie op zonnepanelen in 2022 voor particulieren

Sinds 2013 is de landelijke aankoopsubsidie voor zonnepanelen niet meer mogelijk. Wel worden er gemeentelijke of provinciaale subsidies beschikbaar gesteld. Het is mogelijk dat u door de aanschaf van zonnepanelen het energielabel van uw huis verbetert. Bekijk de mogelijkheden in uw woonplaats: www.energiesubsidiewijzer.nl

BTW Verlaging op zonnepanelen in 2023.

Wat betekend dit voor jou?

Vanaf 1 januari 2023 is de btw op zonnepanelen verlaagd naar 0 procent.
Waar je voorheen op de zonnepanelen achteraf kon terugvorderen, hoef je het nu dus helemaal niet meer te voldoen.
Dat scheelt een hoop administratieve rompslomp en het bespaart je netto zelfs kosten.
Hoe dat zit leggen we uit op onze nieuws pagina.

Financiering met een duurzaamheidslening

De aanschaf van zonnepanelen is een aanzienlijke uitgave. Heeft u het geld niet direct beschikbaar? Dan is een duurzaamheidslening mogelijk interessant. U leent dan met een lage rente van 1,6% (rente per 11 januari 2016).

Energiesbespaarlening voor particulieren

De Energiebespaarlening is een aantrekkelijke mogelijkheid om energiebesparende investeringen in of aan uw eigen huis te kunnen financieren.

Afhankelijk van hoeveel energie u verbruikt, kan die besparing genoeg zijn om de maandelijkse betaling van uw Energiebespaarlening te dekken. Maak van uw huis een heerlijk comfortabel thuis en investeer slim!

Goed om te weten

• Boetevrij aflossen
• Tot maximaal € 65.000 lenen
• Rente 2,1% (looptijd 20 jaar)

https://www.energiebespaarlening.nl/particulieren/

Esdec-FrieslandSolar
solaredge-FrieslandSolar
zonnestroomfabriek-Frieslandsolar
Autarco-FrieslandSolar
Vakmensen-FrieslandSolar
 

Friesland Solar maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Door op sluiten te klikken of door gebruik te blijven maken van de website, geef je aan hiermee akkoord te gaan.