Ook in 2020 is het mogelijk om subsidie of financiering te regelen voor de aanschaf van zonnepanelen. Hiervoor zijn verschillende aantrekkelijke mogelijkheden.

Subsidie op zonnepanelen in 2020 voor particulieren

Sinds 2013 is de landelijke aankoopsubsidie voor zonnepanelen niet meer mogelijk. Wel worden er gemeentelijke of provinciaale subsidies beschikbaar gesteld. Het is mogelijk dat u door de aanschaf van zonnepanelen het energielabel van uw huis verbetert. Bekijk de mogelijkheden in uw woonplaats: www.energiesubsidiewijzer.nl

Teruggave btw op aanschaf zonnepanelen

Als particulier kunt u de btw op de aanschaf van zonnepanelen terugkrijgen. Dat is een interessante korting van 21% op uw totale investering. Het Europees Hof heeft bepaald dat het leveren van zonne-energie aan het elektriciteitsnet een economische activiteit is. Zij ziet particulieren met zo'n installatie daarom als een soort zelfstandig ondernemer. U heeft dan recht op een btw-nummer. Zo kunt u de btw terugvragen. En er is nog een voordeel, want u hoeft geen btw meer te betalen over de opbrengst in de jaren na aanschaf. U valt onder de 'kleine ondernemersregeling' van de Belastingdienst die stelt dat kleine zelfstandigen geen btw hoeven af te dragen. Dat is extra winst voor u. Het is overigens niet nodig om u in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.

 

Financiering met een duurzaamheidslening

De aanschaf van zonnepanelen is een aanzienlijke uitgave. Heeft u het geld niet direct beschikbaar? Dan is een duurzaamheidslening mogelijk interessant. U leent dan met een lage rente van 1,6% (rente per 11 januari 2016).

Energiesbespaarlening voor particulieren

De Energiebespaarlening is een aantrekkelijke mogelijkheid om energiebesparende investeringen in of aan uw eigen huis te kunnen financieren.

Afhankelijk van hoeveel energie u verbruikt, kan die besparing genoeg zijn om de maandelijkse betaling van uw Energiebespaarlening te dekken. Maak van uw huis een heerlijk comfortabel thuis en investeer slim!

Goed om te weten

• Boetevrij aflossen
• Tot maximaal € 65.000 lenen
• Rente 2,1% (looptijd 20 jaar)

https://www.energiebespaarlening.nl/particulieren/

 

Friesland Solar maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Door op sluiten te klikken of door gebruik te blijven maken van de website, geef je aan hiermee akkoord te gaan.