Ook in 2018 is het mogelijk om subsidie of financiering te regelen voor de aanschaf van zonnepanelen. Hiervoor zijn verschillende aantrekkelijke mogelijkheden.

Subsidie op zonnepanelen in 2018 voor particulieren

In 2018 heeft de overheid weer subsidie beschikbaar gesteld voor de financiering van zonnepanelen tegen een lage rente of met een gemeentelijke of provinciaalse subsidie. Daarnaast is het mogelijk dat u door de aanschaf van zonnepanelen het energielabel van uw huis verbetert. Bekijk de mogelijkheden in uw woonplaats: www.energiesubsidiewijzer.nl

Teruggave btw op aanschaf zonnepanelen

Als particulier kunt u de btw op de aanschaf van zonnepanelen terugkrijgen. Dat is een interessante korting van 21% op uw totale investering. Het Europees Hof heeft bepaald dat het leveren van zonne-energie aan het elektriciteitsnet een economische activiteit is. Zij ziet particulieren met zo'n installatie daarom als een soort zelfstandig ondernemer. U heeft dan recht op een btw-nummer. Zo kunt u de btw terugvragen. En er is nog een voordeel, want u hoeft geen btw meer te betalen over de opbrengst in de jaren na aanschaf. U valt onder de 'kleine ondernemersregeling' van de Belastingdienst die stelt dat kleine zelfstandigen geen btw hoeven af te dragen. Dat is extra winst voor u. Het is overigens niet nodig om u in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.

Sportverenigingen in 2018

Sportverenigingen komen ook in aanmerking voor subsidie op zonnepanelen. De hoogte van de subsidie wordt berekend op basis van een percentage van subsidiabele kosten voor de aanschaf van een installatie of apparatuur. De arbeidskosten worden in dit geval niet meegerekend. Het subsidiepercentage voor sportverenigingen bedraagt 30 procent en voor sportstichtingen 15 procent. Het verschil in subsidiepercentage is veroorzaakt door de BTW-plicht.

Financiering met een duurzaamheidslening

De aanschaf van zonnepanelen is een aanzienlijke uitgave. Heeft u het geld niet direct beschikbaar? Dan is een duurzaamheidslening mogelijk interessant. U leent dan met een lage rente van 1,6% (rente per 11 januari 2016).

Energiesbespaarlening voor particulieren

De Energiebespaarlening is een aantrekkelijke mogelijkheid om energiebesparende investeringen in of aan uw eigen huis te kunnen financieren.

Afhankelijk van hoeveel energie u verbruikt, kan die besparing genoeg zijn om de maandelijkse betaling van uw Energiebespaarlening te dekken. Maak van uw huis een heerlijk comfortabel thuis en investeer slim!

Goed om te weten

• Boetevrij aflossen
• Tot maximaal € 25.000 lenen
• Rente 2,6% (looptijd 10 jaar)

https://www.energiebespaarlening.nl/particulieren

 

Friesland Solar maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Door op sluiten te klikken of door gebruik te blijven maken van de website, geef je aan hiermee akkoord te gaan.