Wat is salderen?

In Nederland kunnen kleinverbruikers die zelf duurzame elektriciteit produceren, gebruik maken van de salderingsregeling. Salderen betekent dat de aan de energiemaatschappij terug geleverde elektriciteit verrekend mag worden met de elektriciteit die is afgenomen van de energiemaatschappij. De klant ontvangt voor deze terug geleverde elektriciteit dezelfde prijs als voor de afgenomen elektriciteit.

Hoe werkt dat?

Wanneer u zelf elektriciteit opwekt/produceert met zonnepanelen, dan verbruikt u een deel van deze geproduceerde elektriciteit eerst zelf. Wat u niet direct gebruikt, levert u terug aan uw energiemaatschappij. Op het moment dat u geen elektriciteit produceert (bijv. 's avonds), maar wel verbruikt, dan neemt u weer elektriciteit af van uw energiemaatschappij. Aan het eind van het jaar ontvangt u van uw energiemaatschappij de jaarafrekening. Hierop staat vermeld hoeveel elektriciteit (in kWh) de energiemaatschappij u het afgelopen jaar heeft geleverd. De totaal door u met zonnepanelen geproduceerde elektriciteit wordt hier weer van afgetrokken. Deze verrekening wordt ook wel salderen genoemd. Salderen kan tot maximaal het totale verbruik aan elektriciteit van de klant en tot ten hoogste 5000 kWh per jaar. Alleen aansluitingen tot 3x80 Ampère (kleinverbruikers) komen voor saldering in aanmerking.

.be">
.be

 

Friesland Solar maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Door op sluiten te klikken of door gebruik te blijven maken van de website, geef je aan hiermee akkoord te gaan.