U levert een bijdrage aan het milieu en natuurlijk uw financieel voordeel! In toenemende mate ontdekken woningeigenaren de financiële voordelen van zonnepanelen. De overheid helpt u een handje!

De voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn momenteel 'hot'. En dat is niet vreemd, want de aanschaf van zonnepanelen wordt in Nederland hard gestimuleerd door de overheid. Indien u beschikt over een hellend dak op Z, ZW, ZO, O of W, dan is het mogelijk om zonnepanelen binnen 5 tot 7 jaar terug te verdienen. Dat betekent al snel een rendement van 15% tot 20% op uw investering. En dat terwijl u spaargeld op de bank nog maar een schamele 0,3% aan rente oplevert. De korte terugverdientijd is mogelijk op basis van onderstaande wet- en regelgeving.

De Salderingsregeling

Zonnepanelen produceren helaas elektriciteit op de momenten dat uw verbruik laag is, dat wil zeggen als de zon schijnt. 's-Avonds als het elektriciteitsverbruik toeneemt, zullen de zonnepanelen juist weinig of geen elektriciteit produceren. De opslag van elektriciteit is momenteel nog kostbaar. Echter op basis van de salderingswet is het toch mogelijk om zonnestroom 's avonds te gebruiken. Hoe werkt dat dan? De salderingswet schrijft voor dat de elektriciteit die overdag wordt opgewekt en niet wordt verbruikt, mag worden terug geleverd aan het publieke elektriciteitsnet. Deze terug levering mag vervolgens verrekend worden met het verbruik 's avonds. Zo worden zonnepanelen in ons koude land toch rendabel.

 
BTW Verlaging op zonnepanelen in 2023

Vanaf 1 januari 2023 is de btw op zonnepanelen verlaagd naar 0 procent.
Waar je voorheen op de zonnepanelen achteraf kon terugvorderen, hoef je het nu dus helemaal niet meer te voldoen.
Dat scheelt een hoop administratieve rompslomp en het bespaart je netto zelfs kosten.
Hoe dat precies zit leggen wij uit op onze nieuws pagina.

Esdec-FrieslandSolar
solaredge-FrieslandSolar
zonnestroomfabriek-Frieslandsolar
Autarco-FrieslandSolar
Vakmensen-FrieslandSolar
 

Friesland Solar maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Door op sluiten te klikken of door gebruik te blijven maken van de website, geef je aan hiermee akkoord te gaan.