U levert een bijdrage aan het milieu en natuurlijk uw financieel voordeel! In toenemende mate ontdekken woningeigenaren de financiële voordelen van zonnepanelen. De overheid helpt u een handje!

De voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn momenteel 'hot'. En dat is niet vreemd, want de aanschaf van zonnepanelen wordt in Nederland hard gestimuleerd door de overheid. Indien u beschikt over een hellend dak op Z, ZW, ZO, O of W, dan is het mogelijk om zonnepanelen binnen 5 tot 7 jaar terug te verdienen. Dat betekent al snel een rendement van 15% tot 20% op uw investering. En dat terwijl u spaargeld op de bank nog maar een schamele 0,3% aan rente oplevert. De korte terugverdientijd is mogelijk op basis van onderstaande wet- en regelgeving.

De Salderingsregeling

Zonnepanelen produceren helaas elektriciteit op de momenten dat uw verbruik laag is, dat wil zeggen als de zon schijnt. 's-Avonds als het elektriciteitsverbruik toeneemt, zullen de zonnepanelen juist weinig of geen elektriciteit produceren. De opslag van elektriciteit is momenteel nog kostbaar. Echter op basis van de salderingswet is het toch mogelijk om zonnestroom 's avonds te gebruiken. Hoe werkt dat dan? De salderingswet schrijft voor dat de elektriciteit die overdag wordt opgewekt en niet wordt verbruikt, mag worden terug geleverd aan het publieke elektriciteitsnet. Deze terug levering mag vervolgens verrekend worden met het verbruik 's avonds. Zo worden zonnepanelen in ons koude land toch rendabel.

BTW teruggave

Op basis van een uitspraak van de Europese rechter in Straatsburg op 20 juni 2013 kunnen de burgers van de Europese lidstaten de BTW op de aanschaf van zonnepanelen van de Belastingdienst terugvragen. Hoe? Dat leggen we u graag uit tijdens een van onze informatiebijeenkomsten of tijdens een persoonlijk adviesgesprek. Naast een directe kostenbesparing op uw energierekening zullen zonnepanelen leiden tot een waarde verhoging van de woning, zo is uit onafhankelijk onderzoek gebleken. En tenslotte draagt u een steentje bij aan het milieu!

  • esdec
  • logo-dealer
  • R_1
  • sf_premium-partner
  • solar-pro
  • vakmensch
 

Friesland Solar maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Door op sluiten te klikken of door gebruik te blijven maken van de website, geef je aan hiermee akkoord te gaan.