Reiniging en inspectie: de onderhoudscheck

Zonnepanelen beschikken over zelfreinigend glas. Toch kan zich na verloop van tijd vuilafzetting vertonen op de panelen. Dit kan ontstaan door bijvoorbeeld bladeren, vogelpoep of door een vuile stoflaag. 

Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer zonnepanelen niet periodiek worden gereinigd en geïnspecteerd dit invloed heeft op de werking. De opbrengst wordt negatief beïnvloed met minimaal 2 à 3% per jaar. Het verdient daarom aanbeveling de zonnepanelen periodiek schoon te maken en te checken op de juiste aansluiting en werking. Friesland Solar biedt hiervoor de onderhoudscheck aan.

 

   

De onderhoudscheck van Friesland Solar

Wanneer u kiest voor de onderhoudscheck, dan worden de volgende werkzaamheden door ons verzorgd:

  •   Uw zonnepanelen worden professioneel gereinigd met de juiste middelen en materialen; 
  •   Een vakkundige installatiemedewerker meet de werking van de omvormer en de panelen met een PV-tester (stringmeting, isolatieweerstandsmeting en meting van spanningen en stromen). Een niet optimale werking door storing, verkeerde aansluiting en dergelijke wordt hiermee opgespoord;
  •   Er vindt een algemene, visuele inspectie plaats: zijn de panelen nog goed bevestigd, zijn ze optimaal georiënteerd, etc. 

De kosten van de onderhoudscheck zijn afhankelijk van het aantal zonnepanelen en de ligging van het dak en worden daarom op regiebasis berekend. Voor een kostenindicatie en het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met onze medewerkers.

  

 

 

Friesland Solar maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren. Door op sluiten te klikken of door gebruik te blijven maken van de website, geef je aan hiermee akkoord te gaan.